Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Luleå, Örnäset, Piteå, Arvidsjaur, Porsön, Hemmingsmark, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.

Polisen har utöver nedanstående utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22:26 Brott mot knivlagen m.m., Luleå: Polispatrull beordras till Örnäset där en man som misstänks vara påverkad uppges dra i bildörrar. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av brusade personer. I samband med detta påträffas en kniv och en anmälan om brott mot knivlagen kommer att upprättas. Mannen misstänks även för försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

22:47 Misshandel, Piteå: Polispatrull beordras till Pitholm med anledning av ett bråk. En man misstänks i samband med detta ha misshandlat och hotat en annan man. Det finns inga uppgifter om att någon ska behövt uppsöka sjukvård. En anmälan gällande misshandel samt olaga hot upprättas.

23:11 Viltolycka, Arvidsjaur: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med en älg på E45, Arvidsjaur. Inga personskador rapporteras.

23:28 Stöld genom inbrott, Luleå: Polisen larmas till Porsön där en person befinner sig inne på ett företags område. En man i 40-årsåldern anträffas med misstänkt stöldgods. På mannen påträffas även en kniv som tas i beslag. En anmälan gällande stöld genom inbrott samt brott mot knivlagen upprättas.

05:50 Viltolycka, Piteå: Polisen får samtal om att en lastbil kolliderat med en älg på länsväg 502, cirka fem kilometer sydväst om Hemmingsmark. Det finns inga uppgifter om personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...