Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Piteå, Norrfjärden, Kiruna, Abisko, Gällivare, Hakkas, Skröven, Luleå, Örnäset, Notviken, Norrbottens län

En person har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:27 Skadegörelse, Piteå: Polispatrull beordras till Norrfjärden med anledning av en misstänkt skadegörelse på en villadörr. En misstänkt gärningsperson, en man i 20-årsåldern, anträffas. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:21 Drograttfylleri, Kiruna: Vid stopp och kontroll av en personbil i centrala Kiruna misstänks föraren, en man i 25-årsåldern, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Bilnycklarna samt mannens körkort omhändertas och en anmälan upprättas.

01:41 Viltolycka, Kiruna: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med en älg eller en ren på E10, Abisko. Det finns inga uppgifter om personskador. En eftersöksjägare kallas ut och det visar sig att en ren skadats i samband med olyckan. Renen avlivas. Berörd sameby underrättas.

02:43 Viltolycka, Gällivare: Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en ren på E10 mellan Hakkas och Skröven. Det finns inga uppgifter om personskador.

03:47 Trafikbrott, Luleå: Bilförare, Örnäset, får ordningsbot då bilen har körförbud.

04:06 Rattfylleri, Luleå: Bilförare på riksväg 97, Notviken, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan upprättas.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Mest läst av andra