Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Haparanda, Kiruna, Luleå, Bergviken, Hertsövägen, Hertsön, Piteå, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:19 Olovlig körning, Haparanda: Vid stopp och kontroll av en personbil i centrala Haparanda framkommer att föraren, en kvinna, inte har behörighet att köra bil.

En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas. Bilnycklarna omhändertas för att förhindra fortsatt brottslighet.

23:40 Fjällräddning, Kiruna: Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att undsätta en man som ramlat inomhus och slagit huvudet.

Fjällräddare kallas ut och för mannen till farbar väg där ambulans möter upp. Insatsen avslutas.

00:30 Viltolycka, Haparanda: Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en ren på E4, Harrioja. Inga personskador rapporteras.

01:15 Skadegörelse, Luleå: Polispatrull beordras till Bergviken där en man uppges försöka ta sig in i olika trappuppgångar genom att slå på rutor med ett kvastskaft. I samband med detta har en glasruta krossats.

Mannen påträffas och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Förhör med vittnen hålls och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

05:00 Trafikkontroll, Luleå: Samtliga som kontrolleras på Hertsövägen, Hertsön, är utan anmärkning.

Polisen har under natten hanterat ett ärende i Piteå älvdal där en man gripits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. En anmälan gällande misshandel upprättas. Mannen har anhållits av åklagare.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Mest läst av andra