Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Hertsön, Kiruna, Haparanda, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Luleå, Hertsön, Kiruna, Haparanda, Norrbottens län

00:11 Rattfylleri Luleå. Fordon som stoppats och kontrollerats på Hertsön. Föraren, en man, uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. Fordonsnycklarna tas i beslag med stöd av Polislagen. Föraren är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning.

00:59 Rattfylleri Kiruna. Fordon som stoppats och kontrollerats i centrala Kiruna. Föraren, en man, uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. Han är misstänkit för drograttfylleri.

03:32 Rattfylleri Haparanda. Förare som blåser positivt i polisens sållningsinstrument vid kontroll på E4 utanför Haparanda. Han tas med för provtagning. Efter provtagning med bevisinstrument är mannen misstänkt för grovt rattfylleri.

04:48 Beväpnade män i bil i centrala Kiruna. Polis beordras till platsen. Patrull påträffar två unga män som förses med handfängsel. I bilen påträffas en så kallad soft airgun som tas i beslag. En av männen tas med för provtagning och förhör då han uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika.

Mest läst av andra