Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Överkalix, Morjärv, Piteå, Övertorneå, Luleå, Klöverträsk, Bodens Kommun, Kiruna Kommun, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Överkalix, Morjärv, Piteå, Övertorneå, Luleå, Klöverträsk, Bodens Kommun, Kiruna Kommun, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:38 Viltolycka, Överkalix:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med en ren på E10 mellan Överkalix och Morjärv. Det finns inga uppgifter om personskador.

04:22 Misshandel, Piteå:
Polispatrull beordras till ett hotell där en man i 20-årsåldern uppges ha misshandlat en kvinna. Det finns inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka sjukvård. De inblandade uppges inte vara bekanta med varandra. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

04:52 Rattfylleri, Övertorneå:
Polisen kontaktas gällande en personbil i diket mellan Övertorneå och Överkalix. Polispatrull beordras till platsen. Bilen är uppe ur diket och försöker köra ifrån patrullen. Efter ett kortare förföljande kör bilen av vägen. Föraren, en man i 30-årsåldern, förs till sjukvård för kontroll. Han misstänks för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

05:58 Viltolycka, Luleå:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 94, Klöverträsk. Det finns inga uppgifter om personskador.

Övrigt:
En man i Bodens kommun har under natten gripits och senare anhållits, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Kvinnan har inte behövt föras till sjukvård. En anmälan är upprättad.

En man i Kiruna kommun har under natten gripits och senare anhållits, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Det finns inga uppgifter om att kvinnan behövt föras till sjukvård. En anmälan är upprättad.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.