Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Boden, Kiruna, Luleå, Antnäs, Piteå, Norrbottens län

Klockan 00-07, två personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:58 Våld/hot mot tjänsteman, Boden
Polis beordras till ett uteställe i Boden där en man misstänks för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot ordningsvakter. Mannen skjutsas hem. En anmälan ska upprättas.

01:41 Misshandel, Kiruna
Polis beordras till en adress i Kiruna med anledning av en misshandel. En man grips misstänkt för misshandel och olaga hot. En anmälan ska upprättas.

02:54 Våld/hot mot tjänsteman, Luleå
Polis beordras till ett uteställe i Luleå där ordningsvakter envarsgripit en man misstänks för våld mot tjänsteman. Mannen ska förhöras och en anmälan ska upprättas.

04:13 Trafikolycka, Luleå
Polis beordras till E4/länsväg 581 Antnäs med anledning av en trafikolycka. En personbil är inblandad. Föraren, en man, anträffas en bit från olycksplatsen. Han misstänks för drograttfylleri och smitning. Provtagning utförs och förhör hålls.

06:20 Misshandel, Kiruna
Polis kallas till en adress i Kiruna med anledning av misshandel. Enligt initiala uppgifter är två män inblandade. En anmälan och motanmälan gällande misshandel ska upprättas.

Summering från Piteå dansar och ler, fredag:

Under fredagen var det mycket folk på festivalområdet redan tidigt på kvällen. Berusningsnivån var hög under kvällen. 

Det var mycket ungdomar i rörelse och många minderåriga inne på festivalområdet.

12 personer omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. (LOB) En omhändertagen överlämnades till sjukvård, en omhändertagen överlämnades till annan person och två omhändertagna, som är minderåriga, överlämnades till vårdnadshavare.

Två personer avlägsnades med stöd av polislag 13 §.

Två personer avvisades med stöd av polislag 13 §.

Anmälningar som upprättades: Våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott innehav, stöld av elcykel, sexuellt ofredande.

Polis hanterade tre misshandelsärenden och ett ärende gällande psykisk ohälsa.

En ordningsbot (böter) utfärdades gällande förargelseväckande beteende genom offentlig urinering.

Två våldtäkter har anmälts i Piteå under natten. Ingen misstänkt är frihetsberövad i nuläget. För närvarande finns inte mer information att lämna då det är tidigt i förundersökningen.

Mest läst av andra