Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Sanden, Boden, Notviken, Luleå, Älvsbyn, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av polisens arbete klockan 07:00 – 22:00

Gällivare, Sanden, Boden, Notviken, Luleå, Älvsbyn, Norrbottens län

Åtta personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för våldsamt motstånd, anmälan upprättas.

22:00, Karhakka, Gällivare

Polisen kontrollerar en man i 20-årsåldern som man misstänker är påverkad av narkotika. Mannen uppträder aggressivt. Han får följa med polisen för provtagning. Han misstänks för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott, anmälan upprättas.

22:55, Sanden, Boden

Polisen får samtal från boende i området som störs av bilar som spelar hög musik. Polisen åker ut och påträffar bilarna. Men ber förarna att sänka volymen, vilket de gör. Patrullen lämnar utan ytterligare åtgärd.

23:44, Notviken, Luleå

Polisen stoppar en motorcykel. Det visar sig att föraren, en man i 40-årsåldern, saknar behörighet att framföra fordonet. Han misstänks för olovlig körning. Anmälan upprättas.

00:11, Innerstaden, Luleå

Polisen får samtal från en snabbmatsrestaurang. Det står bilar på parkeringen utanför som spelar mycket hög musik. Polisen åker till platsen. En av förarna till bilarna, en man i 45-årsåldern, misstänks för förargelseväckande beteende. Anmälan upprättas.  

00:31, Centrum, Älvsbyn

Polisen larmas om ett bråk utomhus mellan flera personer. Polisen åker till platsen och påträffar en man som uppger att han har blivit misshandlad i samband med bråket. En anmälan gällande misshandel upprättas, det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

00:59, Centrum, Gällivare

En man i 20-årsåldern ringer polisen angående att en annan man har kört in sin cykel i hans bil. Polisen åker till platsen. Man pratar med 20-åringen och dokumenterar hans bil. Gärningsmannen finns inte kvar på platsen. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...