Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Luleå, Kalix, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Norrbotten, Luleå, Kalix, Piteå, Norrbottens län

Kl 00:00-07:00, två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även hanterat ärenden gällande misshandel samt kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Kl 00:41, Luleå

En bilist stoppas för kontroll på länsväg 383. Fordonsskatten är inte betald och bilens däck har inte tillräckliga profildjup. Böter utfärdas.

Kl 01:30, Kalix

Polis beordras till centrum där en man uppges skrika åt en klunga med personer på en parkering. Patrull kontrollerar vad som hänt och ett antal personer identifieras. Någon form av ofredande uppges ha skett och anmälan upprättas.

Kl 04:21, Piteå

Polis kontaktas gällande personer som spelar hög musik intill en idrottsplats/arena. Böter utfärdas på grund av "förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik".

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Piteå dansar och ler:

Polisen som arbetat under kvällen och natten hälsar att det varit övergripande "grönt läge". Ett antal personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Sex av dem har förts till polisstationen och en antal har överlämnats till annan. Vidare har ett par personer fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, eget bruk.

Ett tiotal personer har avvisats med stöd av polislag 13§.

Polisen vill också uppmärksamma att samverkan med olika aktörer fungerat väldigt bra.

Händelsekarta

Laddar karta...