Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Simhallskiosken, två minderåriga snattare

Kiruna, Norrbottens län

Kl 15:03, en pojke född -04 grips av personalen då han snattat i kiosken. Polis beordras till platsen och övertar gripandet. Poliserna ringer efter vårdnadshavare som kommer och hämtar pojken. Det finns uppgifter om att ytterligare en pojke ska ha varit med vid brottet. Poliserna åker hem till den familjen och samtalar med vårdnadshavaren. I bägge fallen går en underrättelse till socialtjänsten.

KL 20:50 flicka född -01 grips för snatteri i samma kiosk. En polispatrull beordras till platsen. Eftersom hon är äldre än 15 år så är hon straffmyndig och rapporteras för stöld. Även här kontakt med vårdnadshavare och socialtjänst.

Not: den som är envarsgripen ska skyndsamt överlämnas till polis. Det innebär att vi måste åka till alla snatterier där någon gripits av personal eller väktare, oavsett värde på det tillgripna. I de flesta av dessa ärenden så häver polisen gripandet efter att ha identifierat den misstänkte och hållit förhör.

Polisen Norrbotten

Mest läst av andra