Karta som visar ungefär var händelsen Bedrägeri: Under förmiddagen har polisen fått in två samtal från äldre personer som blivut utsatta för försök till bedrägeri. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Under förmiddagen har polisen fått in två samtal från äldre personer som blivut utsatta för försök till bedrägeri.

Hallsberg, Örebro län

En äldre kvinna hör av sig till polisen efter att hon fått ett samtal från en man som säger sig vara från en bank och påstår att kvinnans bankkort blivit kapat och att någon kommer komma till adressen med ett nytt kort.

Inte långt därefter kommer det in ytterligare ett samtal gällande en äldre kvinna som även hon fått ett liknande samtal med någon som påstår att kvinnan kommer få ett nytt bankkort levererat till sig. Kvinnan avslutade samtalet och gjorde det klart att hon inte ville ha något besök.

Var vaksam om du noterar liknande samtal eller om det dyker upp en okänd besökare som säger sig leverera ett nytt bankkort och ring till polisen på 114 14 så polisen får kännedom om det är flera som råkat ut för detta.

Tänk på att aldrig lämna ut uppgifter likt bank-id eller koder till olika kort.

 Se länkar nedan för mer information om hur du kan skydda dig.

Mest läst av andra