Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsgatan, Nygatan, Trädgårdsgatan, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel En person misstänkt för hot och våldsbrott samt skadegörelse i Centrala Örebro under dagen

Kungsgatan, Nygatan, Trädgårdsgatan, Örebro, Örebro län

Vid 11.30-tiden inträffade en skadegörelse gentemot en näringsidkare på Kungsgatan I Örebro. Gärningsperson genomför sedan en misshandel i korsningen Kungsgatan/ Nygatan.
Målsäganden blev skadad på överkroppen och tvingades söka sjukvård.

Under misshandel försöker två personer avbryta handlingen. En av personerna som försöker avbryta handlingen blir målsägande i ett fall av grovt olaga hot samt misshandel och den andra personen blir målsäganden i olaga hot.

Gärningsperson sågs sedan lämna mot Trädgårdsgatan och Österut. Flera polispatruller sökte gärningsperson utan framgång, förundersökning pågår. Polisen söker en mörkklädd man om ca 185 cm.

Uppdaterad kl. 21.20:

Utredningsåtgärder har vidtagits under eftermiddagen, dessa har lett fram till att en person kan misstänkas för ovan nämnda händelser. Vad som framkommit i förundersökningen har sedan presenterats för jouråklagare som under kvällen anhöll en person, en man i 35-årsåldern, i sin frånvaro. Vidare beslutades om personell husrannsakan för att verkställa gripande i bostad.  

Polisaptruller genomförde husrannsakan på en adress i Örebro och anträffade mannen, under husrannsakan säkrades beslag som kan leda förundersökning framåt. Mannen är vidare anhållen av jouråklagare så som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Mest läst av andra