Karta som visar ungefär var händelsen Stöld,  försök: Försök till grov stöld från en lägenhet i centrala Örebro. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld, försök Försök till grov stöld från en lägenhet i centrala Örebro.

Läge I, Örebro, Örebro län

Det var målsägaren som själv larmade polis via 112 om att en man gått in genom en öppen dörr på baksidan av målsägarens lägenhet som är belägen i ett flerfamiljshus. Målsägaren hade hört att någon gick in i dennes lägenhet och kunde konfrontera mannen när denne försökt stjäla en IPAD vilket målsägaren förhindrade.

Mannen lämnade direkt lägenheten och har eftersökts av flera polispatruller och även spårning med hund dock utan att anträffa tjuven ifråga.

Det finns en bra beskrivning av mannens signalement. Anledningen till att polisen i ett tidigt läge i en utredning är förtegna om signalementsuppfter är för att inte minska värdet av eventuella vittnesförhör. Det är viktigt att utredningen kan styrka att vittnesuppgifter är egenupplevda och inte något man kunnat se eller läsa om i media.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra