Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Olshammar, Södra Infarten, Skyllberg, Lerbäck, Åsbro, Askersund, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott

Grov vårdslöshet i trafik m.m.

Olshammar, Södra Infarten, Skyllberg, Lerbäck, Åsbro, Askersund, Örebro län

En trafikant larmade polis om en mindre lastbil som framfördes vårslöst i höga farter norrut på Rv 49 söder om Olshammar. Anmälaren kunde lämna ett bra signalement på mannen som framförde bilen, men tappade uppsikt på det aktuella fordonet som är utlandsregistrerat och misstänks vara stulet.

En stund senare fick anmälaren åter igen syn på den aktuella bilen och då på Rv50 norrut i höjd med södra infarten till Askersund. 

En polispatrull lyckades komma ifatt bilen i höjd med Skyllberg och genomförde flera försök att stoppa den bakifrån med hjälp av stoppanordningen. Föraren hörsammade inte detta utan fortsatte färden norrut där en annan patrull stod beredd med att lägga ut spikmatta i höjd med Lerbäck.

Efter fortsatt fruktlösa stoppförsök lyckades patrullen få ut spikmattan rätt vilket fick till följd att flera däcken på lastbilen punkterades. Trots detta vägrade föraren att stanna men i takt med att luften släppte från däcken gick färden allt långsammare och tog slut cirka två kilometer söder om infarten till Åsbro.

Föraren/mannen var mycket aggressiv och satte sig till rejält motstånd varför patrullerna tvingades använda både elchockvapen och pepparspray för att kunna genomföra gripandet på ett säkert sätt. På grund av ingripandet var det helt stopp för trafik norrut under cirka tio minuters tid.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är misstänkt för tillgrepp av fortsskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, våldsamt motstånd samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Han är en notorisk trafikbrottsling och har flera domar tidigare gällande bl.a. grova rattfyllerier och grov vårdslöshet i trafik.

Efter förhör kommer åklagare att besluta om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...