Karta som med röd fyrkant ramar in Tingshusgatan, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Polisen söker efter vittnen och ägaren till en specifik ljuslykta som fanns vid brandplats.

Tingshusgatan, Söderköping, Östergötlands län

02:42 Polisen larmades till en fastighet på Tingshusgatan i Söderköping med anledning av en brand. Det brann i en byggnad intill en skola.

Branden släcktes av räddningstjänsten och ingen person kom till skada. Så vitt polisen vet i nuläget så används inte byggnaden utan står tom.

En utredning om försök till mordbrand är påbörjad. Det finns ännu ingen misstänkt. Under natten genomfördes en initial brottsplatsundersökning och ännu en kommer att göras under förmiddagen idag.

På en gräsplätt intill brandplatsen stod en tänd övergiven ljuslykta, öppningsbar och ca 30 cm hög, placerad. Polisen misstänker att den har ställts där, möjligen av gärningspersonen. Polisen uppmanar boende och företag i närheten att kontrollera om man saknar en ljuslykta som har stått utomhus.

Polisen är också angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett personer eller fordon i närheten av brandplatsen. Tidsspannet som är intressant är från midnatt fram tills att släckningsarbetet var igång omkring klockan 03:00.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14.

Frågor från media besvaras under dagen i mån av tid av jourutredare Åsa Willsund på telefon 010-56 65973. Man (journalister) kan med fördel maila sina frågor till asa.willsund@polisen.se

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra