Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Persgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Boende kommer att evakueras i Norrköping.

Persgatan, Norrköping, Östergötlands län

08:30 Med anledning av det misstänkt farliga föremålet som anträffats på S:t Persgatan i centrala Norrköping på söndagsmorgonen kommer boende på ett antal adresser innanför avspärrningarna att evakueras.

Boende uppmanas att vänta i sina lägenheter tills de kontaktas av polis och anvisas till en plats utanför avspärrningarna. Evakueringen inleds klockan 08:30.

På några adresser kommer boende även att inrymmas, det vill säga att man ombeds att stanna kvar i sina lägenheter. Information ges till de boende av polispatruller på plats.

Nationella bombskyddet är på plats och ska undersöka föremålet.

UPPDATERAT 13:41 Nationella bombskyddet arbetar ännu på platsen, men man gör bedömningen att det handlar om ett skarpt föremål och sannolikt någon form av brandbomb.

UPPDATERAT 14:58 Nationella bombskyddet konstaterar att föremålet som påträffades var skarpt och utgjordes av ett slags brandbomb som inte hade lösts ut på avsett sätt. 

Evakueringen och inrymnringen av boende i området hävdes ca 14:45. Det kommer fortsatt att finnas vissa avspärrningar i området då det pågår en brottsutredning.

Mest läst av andra