Karta som med röd fyrkant ramar in Nils Åbergs Gata, Klockaretorpet, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen önskar allmänhetens hjälp.

Nils Åbergs Gata, Klockaretorpet, Norrköping, Östergötlands län

15:11 Polis larmades till Nils Åbergs gata i Norrköping, Klockaretorpet, efter ett samtal om att en man saknades. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Mannen är i 85-årsåldern, 185 centimeter lång och har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad.

Han har grått hår, smal kroppsbyggnad och tros vara iklädd mörk jacka, ljusa jeans, svart väska och troligen svarta skor. Mannen ska ha en krokig gångstil men ha god fysisk förmåga och kunna röra sig över stora områden.  

Polispatrull har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård, bussbolag, taxibolag och väktare har inte gett något resultat.

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 21:04

Mannen är fortsatt ej anträffad. Hundpatruller kommer kopplas in i sökinsatsen under kvällen/natten för att söka av grönområderna kring Klockaretorpet och Himmelstalund.

Uppdatering 21:24 

Mannen har anträffats i närheten av järnvägsstationen i Motala. En person från allmänheten noterade en förvirrad äldre man och kontaktade då polisen. Mannen i 85-årsåldern är vid god vigör.  

Polisen vill rikta ett stort tack till de personer som hållit utkik efter mannen och som kontaktat polisen med tips och iakttagelser.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra