Karta som med röd fyrkant ramar in Herrbeta, Linghem, Tallboda, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Polisen söker vittnen från E4.

Herrbeta, Linghem, Tallboda, Linköping, Östergötlands län

Klockan 20.18 på torsdagskvällen fick polisen flera samtal om att en personbil körde väldigt fort mot körriktningen på E4 utanför Linköping. Bilen kördes söderut i norrgående fil och flera trafikanter ringde 112 och larmade om körningen.

Det första samtalet till polisen kom klockan 20.18, då ska bilen ha befunnit sig norr om Herrbeta. Efter det kom samtal om att bilen kom körande mot trafiken söder om Herrbeta, i höjd med Linghem och fortsatt söderut tills den stoppades vid Tallboda klockan 20.23.

Föraren, en man i 25-årsåldern, greps av polis och anhölls senare, klockan 22.40 av åklagare. Mannen är i nuläget på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Polisen söker nu vittnen till mannens framfart på E4 och vi är intresserade av alla iakttagelser.

Den som har vittnesuppgifter att lämna ombeds kontakta polisen via telefon 114 14, via kontaktformuläret på polisens hemsida, polisen.se, eller genom att besöka närmaste polisstation.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra