Karta som med röd fyrkant ramar in Tannefors, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man jagade kvinna, misstänks för mordförsök

Tannefors, Linköping, Östergötlands län

12:56 Polisen larmades till Tannefors i Linköping där en man i 35-årsåldern enligt uppgift setts jaga en kvinna utomhus med ett vasst tillhygge för att därefter ta sig in i en lägenhet. Inringare kunde se att ingen initialt var skadad.

Första polispatrulls uppgift var att avbryta möjligt pågående våld där någon kunde komma till skada. Det gick bra och den misstänkta mannen fångades in och hamnade på mage.

Vid kontroll av målsägaren konstaterades att inga skador fanns efter något vasst tillhygge. Dock fanns spår efter slag.

Efter förhör av olika personer på platsen samt husrannsakan i misstänkts lägenhet upprättas en anmälan om försök till mord. Det finns ännu ingen uppgift om personerna känner varandra mer än att de har adresser nära varandra.

Rättelse:

Initiala uppgifter talade för att målsägande var en kvinna. Korrekt uppgift är att det är en man som jagats och är målsägande i ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra