Karta som med röd fyrkant ramar in Prästgårdsliden, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök till mord misstänks och en förundersökning inleddes.

Prästgårdsliden, Mjölby, Östergötlands län

Uppdatering 12.24
Utredningen fortsätter och kommer att göra så under helgen. En uppdatering i ärendet kommer att göras på måndag om inget större sker innan dess. Planen är att vi genomför en telefonuppkoppling för media med senaste läget under måndagen. Vi återkommer inför med tid, vilka som medverkar och hur du som journalist gör för att ringa in.

Frågor om ärendet kan inte besvaras ytterligare i helgen om inte ny information läggs ut.

Första händelsenotis

Strax efter klockan 8 på lördagsmorgon kom samtal om en skadad person på en parkeringsplats i Mjölby. Ambulans och polis tog sig till platsen och brott kunde misstänkas då en man hade allvarliga skador. Mannen vårdades av sjukvården och fördes till sjukhus medan polisen inledde en förundersökning om försök till mord. Mannens skador och förutsättningarna på platsen undersöks och innan vi har konstaterat vad som hänt vill vi inte dra slutsatser om hur skadorna uppstått.

Har du sett eller hört något?

Polisen fick in samtalet om att en person var skadad strax efter 8 på morgonen. Han hittades på en parkeringsplats i området Prästgårdsliden i Mjölby. Iakttagelser från hela natten är av intresse men framförallt under morgonen. Den som har sett eller hört något är välkommen att ta en kontakt med poliserna på plats eller ringa polisen på telefon 114 14, be om att få lämna uppgifter i ärendet. Har du uppgifter om ett pågående brott, som exempelvis var en misstänkt befinner sig ringer du alltid nödnumret 112.

Polisresurser kommer att jobba i området under morgonen och förmiddagen. Avspärrningar kommer att förekomma. Förhör och insamlande att vittnesmål blir en del av arbetet, en teknisk undersökning ska också genomföras.

Kontakt för media

Frågor rörande ärendet hänvisades tidigare under dagen till polisens pressberedskap. Nu hänvisar vi till måndagens telefonuppkoppling.

Mest läst av andra