Karta som med röd fyrkant ramar in Butängen, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Mordförsök i Norrköping

Butängen, Norrköping, Östergötlands län

15:06 polisen larmades till en adress i Butängen, Norrköping. En man hade hittats inomhus med misstänkta allvarliga skador av ett vasst föremål. Den skadade personen är en man i 80-årsåldern.

Mannen omhändertogs av ambulanspersonal och kördes akut till sjukhus för vård.

Polisen har spärrat av ett område runt platsen för att göra en kriminalteknisk undersökning. Vidare görs sökningar med hundpatruller i området för att söka efter föremål som kan sättas i samband med händelsen. Arbete pågår också med förhör av personer på platsen.

Rättsläget är för närvarande försök till mord. Polisens kriminaltekniker är beordrade till platsen.

I nuläget finns ingen person frihetsberövad i samband med händelsen.

16:56 Avspärrningarna har minskats ner till det närmaste området runt aktuell byggnad.

19:00 Polisen har gripit en man i 30-årsåldern. Han är delgiven misstanke om försök till mord. Mannen greps i anslutning till brottsplatsen.

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser eller annan kunskap som kan vara intressant för den pågående utredningen. Ring 11414 och berätta vad du vet. 

19:52 Mannen annhölls 19:52 på sannolika skäl misstänkt för morförsök.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra