Karta som med röd fyrkant ramar in Stora Torget, Palestina, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen Många personer samlades i centrala Linköping.

Stora Torget, Palestina, Linköping, Östergötlands län

17:50 Polisen fick samtal om att flera personer samlats på Stora torget i Linköping. Enligt inringaren skulle det röra sig om fler än åtta personer som hade samlats för att yttra sina åsikter. Personerna hade samlats för att för att yttra sina åsikter gällande konflikten mellan Israel och Palestina.

17:58 Första polispatrull är på plats för att kontrollera situationen och åsiktsyttringen. Polisen värnar om demonstrations- och yttrandefriheten. Samtidigt har vi en rådande pandemi och behöver hantera eventuella opinionsyttringar mot bakgrund av både pandemilagen och ordningslagen. Flera polispatruller beordrades till Stora torget.

Personerna ska sedan ha rört sig runt till fots i centrala Linköping under en längre tid. Polispatrullerna försökte prata med de inblandade för att informera om att de behövde lämna platsen. En person blev avlägsnad från platsen.

Vid 20:20-tiden var läget lugnt. Personerna som deltog i åsiktsyttringen hade skingrats från platsen. Flera polispatruller lämnade centrala Linköping. Exakt hur många som deltagit i åsiktsyttringen är inte fastställt för polisens presstjänst men det ska röra sig om minst 100 personer vid vissa tillfällen.

En anmälan gällande brott mot ordningslagen kommer att skrivas.

Mest läst av andra