Karta som med röd fyrkant ramar in Linköpings Kommun, Nyköping, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Framgång i sabotageutredning där en väska med ett misstänkt farligt föremål placerades ut vid polisstationen i juni.

Linköpings Kommun, Nyköping, Linköping, Östergötlands län

Den 12 juni i år placerades ett föremål ut i anslutning till polishuset i Linköping. Flera hundra personer berördes av omfattande avspärrningar men vid lunchtid kunde polisens nationella bombskydd konstatera att föremålet var helt ofarligt. Polis och åklagare bedömer att föremålet hade tillverkats för att se ut som ett farligt föremål och därigenom skapa oro och rädsla.

Igår tisdag greps en person misstänkt för att ha placerat ut föremålet den 12 juni. Den som greps är en ung man mellan 15-18 år boendes i Linköpings kommun. Han är på sannolika skäl misstänkt för sabotagebrott. Då den misstänkte är under 18 år var socialtjänst närvarande vid det förhör som hölls. Han nekar till brott.

Efter förhör frigavs den unga mannen av åklagare och lämnades över till socialtjänsten, men misstänken kvarstår.  

Åklagare Ola Björstrand kommenterar utredningsläget:

-Utredningsarbetet fortgår och utredningsläget bedöms vara mycket gott. Åtal kommer att väckas.

Med hänsyn till förundersökningssekretess och då det är fråga om en allvarlig misstanke mot en ung person, kommer polis och åklagare inte i nuläget att uttala sig mer i ärendet.



Kontaktperson: Ola Björstrand, vice chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Nyköping.

Växelnummer: 010 562 59 00

Mest läst av andra