Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skäggetorp, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisen arbetar med en polisinsats i Skäggetorp.

Skäggetorp, Linköping, Östergötlands län

Under förmiddagen fick polisen vissa uppgifter som gav anledning att genomföra en insats i stadsdelen Skäggetorp. Insatsen påbörjades vid 11-tiden och pågår fortfarande och den är just nu inriktad på att kontrollera en del fastigheter.

Polisen känner inte till att någon person ska ha skadats eller utsatts för något brott och det finns ingen anledning för boende i Skäggetorp att känna oro. Polisen arbetar metodiskt och med hög säkerhet, både för de boende och för den egna personalen. Polisen har personal med olika kompetenser med i insatsen, det är utryckningspoliser, områdespoliser, hundförare och insatsstyrkan för att kunna arbeta så effektivt som möjligt och förhoppningsvis utan att störa de boende i onödan.

Den som önskar lämna information till polisen om misstänkt pågående brottslighet kan göra det på telefon 114 14 eller 112 och när det gäller annan brottslighet, även via polisens tipsformulär på hemsidan.

Polisen kommer att uppdatera denna text när det finns ny information att lämna.

14.15 polisinsatsen avslutas. Den initiala grunden för insatsen var att polisen hade fått uppgifter om att en person skulle ha setts med ett vapenliknande föremål. Något vapen eller någon misstänkt person har inte anträffats och det finns därmed ingen misstanke om brott.

Däremot har polisen genomfört en inre utlänningskontroll för att utreda om en viss anträffad person har rätt att vistas i Sverige.

Händelsekarta

Laddar karta...