Karta som med röd fyrkant ramar in Vidingsjö, Resedan, Vistvägen, Berga, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Personrån i Vidingsjö.

Vidingsjö, Resedan, Vistvägen, Berga, Linköping, Östergötlands län

18.53 polisen fick samtal om att en person precis nyss hade blivit bestulen på sin telefon. Den drabbade är en tonårspojke som hade annonserat ut sin telefon på en annonssajt och stämt träff med en person som sade sig vara spekulant på telefonen. De båda träffades på busshållplatsen Resedan på Vistvägen.

När den drabbade pojken hade tagit fram telefonen blev spekulanten hotfull och tvingade genom hotet pojken att lämna ifrån sig telefonen. Därefter försvann gärningsmannen springade från platsen, i riktning mot Berga.

18.55 polisen beordrar flera polispatruller till området Vidingsjö - Berga.

18.58 polisen är framme och påbörjar spaningar samt håller förhör med den drabbade pojken. Polisen har också hållit förhör med ett vittne samt spårat med hund, dock utan att det ledde till något gripande.

20.11 polisen har påbörjat en förundersökning med brottsrubriceringen rån. Telefonen varav nyare modell med ungefärligt nyvärde tiotusen kronor.

Mest läst av andra