Karta som med röd fyrkant ramar in Åtvidaberg, Skärblacka, Mjölby, Norra Strandvägen, Klockaretorpet, Norra Promenaden, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Åtvidaberg, Skärblacka, Mjölby, Norra Strandvägen, Klockaretorpet, Norra Promenaden, Norrköping, Östergötlands län

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral för polisregion Öst hanterat 63 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits misstänkta för brott. Nio personer har omhändertagits för berusning, rattfylleri eller ringa narkotikabrott.

00:04 En polispatrull stannade och kontrollerade ett fordon och dess förare på Sunnebotorget i Åtvidaberg. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och han medtogs för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika. Han släpptes efter förhör.

-

00:11 Polis och väktare larmades till Mosstorpsskolan i Skärblacka efter att ett inbrottslarm utlösts.

00:24 Polis var på plats. Ett fönster till skolan var krossat. Polis sökte igenom lokalerna men ingen person fanns där. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. Det är i nuläget inte klart vad som saknas.

-

01:48 En polispatrull stannade och kontrollerade en mindre lastbil på E4 vid Mjölby. Vid kontrollen springen två personer från bilen.

02:05 En av personerna anträffas och grips misstäkt för stöld alternativt häleri då bilen är lastad med ett stort antal lastpallar som misstänks vara stulna. Den gripne är en man i 40-årsåldern. Bilen och lastpallarna har tagits i beslag.

-

02:07 Polisen larmade till Norra Strandvägen i Mjölby där det skulle pågå ett bråk mellan flera personer.

02:11 Polis var på plats. Flera personer hade då redan hunnit försvinna från platsen. En kvinna i 35-årsåldern hade fått till synes ytliga skador på huvudet och fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Gärningspersonen fanns inte kvar på platsen och det finns ingen gripen eller misstänkt för misshandeln i nuläget.

-

02:55 Polisen larmades till Klockaretorpet efter ett larm om en misshandel som skett utomhus. En man i 20-årsåldern uppgavs ha blivit slagen.

03:09 Polis var på plats och fick kontakt med den skadade mannen. Ambulans kallades till platsen. Mannen hade även blivit bestulen på kläder och mobiltelefon. Polisen sökte efter gärningspersonen men denne anträffades inte under natten. Ärendet utreds som rån och grov misshandel.

-

03:41 En polispatrull anträffade en kvinna på Norra Promenaden i Norrköping. Hon berättade att hon antastats av en man som fanns kvar på platsen. Mannen greps misstänkt för sexuellt ofredande. Kvinnan hade inte några fysiska skador.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra