Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vrinnevisjukhuset, Norrköping, Risängen, Åtvidaberg, Resecentrum, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Vrinnevisjukhuset, Norrköping, Risängen, Åtvidaberg, Resecentrum, Söderköping, Östergötlands län

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 61 händelser. En person har gripits för våld mot tjänsteman (se nedan) och 14 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Nedan listas ett urval av nattens händelser.

22:06 Polisen fick uppgifter om att en man hade inkommit med misstänkta skottskador till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Ungefär vid samma tidpunkt fick polisen samtal gällande höga smällar i Risängen, Norrköping. De båda händelserna kopplades samman.

Polisen spärrade under natten av två platser och en bil togs i beslag. Polisens tekniker har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. En förundersökning om försök till mord har påbörjats. Polisen har under natten sökt vittnen för att samla in iakttagelser.

Den skadade mannen, som är i 25-årsåldern, är allvarligt skadad men ska inte ha livshotande skador.

06:20 Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad för brottet.

I nuläget finns inga mer detaljer att lämna.

-

22:05 Polisen larmades till Åtvidaberg med anledning av ett bråk i anslutning till en lägenhet. En person anträffades skadad och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är inte känt men mannens skador ska inte vara livshotande.

00:07 Två personer greps misstänkta för händelsen som rubriceras som grov misshandel. De gripna är en man i 25 årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.

-

02:10 Polisen larmades till Resecentrum i Söderköping. En väktare ska ha blivit slagen av en person. Person greps av väktare.

02:42 Polis var på plats. Gripandet övertogs av polisen och den misstänkta mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till polisstationen där han lades in för tillnyktring.

Väktaren behövde inte uppsöka akutsjukvård. Händelsen utreds som våld mot tjänsteman.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra