Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norra Svedengatan, Linköping, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Norra Svedengatan, Linköping, Norrköping, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:29 Polisen larmades till ett bilföretag på Norra Svedengatan i Linköping på grund av ett aktiverat inbrottslarm. Flera personer tog sig in på företaget och stal en bil som de lämnade platsen i. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen, men inga misstänkta gärningsmän fanns kvar. En polispatrull som befann sig på E4 fick visuell kontakt med den stulna bilen som kördes i hög hastighet i riktning mot Norrköping. Polispatrullen åkte efter bilen men sedan tappades den visuella kontakten med bilen, i nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet. Händelsen rubriceras som grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra