Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Hageby, Norrköping, Linköping, Östergötlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 50 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

01:09 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Polispatrullen släckte branden. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

03:00 Polisen larmades om en pågående bildelsstöld i Ryd, Linköping. Polisen fick information om att det skulle röra sig om två gärningspersoner. Flera polispatruller beordrades till platsen. I närområdet kontrollerades en bil av polispatrull. I bilen satt två män och båda kunde kopplas till bildelsstölden, misstänkt stöldgods påträffades i bilen. Båda greps misstänkta för stöld, de är i 25- respektive 30-årsåldern. Senare anhölls männen efter åklagarbeslut. En brottsplatsundersökning genomfördes. Två bilar är drabbade.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra