Karta som med röd fyrkant ramar in Valdemarsvik, Torggatan, Kisa, Kungsgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Valdemarsvik, Torggatan, Kisa, Kungsgatan, Norrköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:23 Polis larmades till en bostad utanför Valdemarsvik med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen greps en man i 60-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 60-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador. 

03:56 Polis larmades till ett bibliotek på Torggatan i Kisa, Kinda, med anledning av att en inringare hört glaskross. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Ett fönster ska ha krossats men tjuven/tjuvarna verkade inte ha fått med sig något stöldgods. En anmälan om försök till stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

06:04 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Kungsgatan i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en stolpe. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren inte sett stolpen på grund av dimma. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas. Både föraren, en man i 65-årsåldern, och passageraren, en kvinna i 50-årsåldern, fick följa med ambulans för en kontroll, vakna och talbara. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, fylleri, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra