Karta som med röd fyrkant ramar in Linköpingsvägen, Norrköping, Finspång, Mästermansgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Linköpingsvägen, Norrköping, Finspång, Mästermansgatan, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:49 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Linköpingsvägen i Norrköping med anledning av en trafikolycka. En motorcyklist ska ha vält omkull. När polis anlänt till platsen uppgav föraren att en bilist kört dåligt och tvingat motorcyklisten att tvärbromsa. Detta ska då ha orsakat olyckan. Ingen bil fanns kvar på plats så en anmälan om smitning från olycksplats kommer skrivas. Föraren av motorcykeln, en man i 30-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus då denne klagat på nacksmärtor.

01:20 Polis och hundförare beordrades till en bilfirma i Finspång med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Tre gärningspersoner hade noterats via kamera. De ska ha tagit sig in genom ett fönster. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt person kvar och i nuläget har det inte framkommit uppgifter om att något gods blivit stulet. Ingen person är misstänkt.  

02:55 Inkom ett SOS-larm om en trafikolycka på Mästermansgatan i Norrköping. Det visade sig att det var en polispatrull som kolliderat med en bergvägg. Detta ska ha skett i samband med utryckning. En av de två poliserna i bilen fördes till sjukhus för en kontroll då denne klagat på smärta i nacken. Polisen har efter kontroll kunnat lämna sjukvården, ej allvarligt skadad. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats och ärendet kommer hanteras av en åklagare då polisen inte utreder ärenden de själva är involverade i. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra