Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattsammanfattning Östergötlands län.

Hageby, Norrköping, Östergötlands län

00:10 Ett larm inkommer om bilbrand i Hageby i Norrköping. Polis och räddningstjänst skickas till platsen och det konstateras att det handlar om minst två bilar som brinner, och branden hade även spridit sig till ett närliggande förråd.

Branden var släckt omkring 00:30. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. En undersökning av brandplatsen ska göras, och det finns även vittnesuppgifter som tyder på att branden kan vara anlagd.

03:46 Ett larm inkommer till polisen om att det iakttagits någon form av misstänkt föremål på en gata i centrala Norrköping. En patrull skickas till platsen och bedömningen görs att föremålet kan vara skarpt, och en förundersökning gällande förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse inleds.

Ett område spärras av och föremålet ska kontrolleras av Nationella Bombskyddet, NBS. 

Polis på plats kontrollerar att inga obehöriga rör sig på gatorna innanför avspärrningarna.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.