Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Ågatan, Linköping, Platensgatan, Burensköldsvägen, Mjölby, Östergötlands län

06.30 polisen har från midnatt hanterat ett 45-tal ärenden, de flesta har inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen har gripits, 14 personer har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och 3 har fått följa med för provtagning.

00.51 en polispatrull omhändertog en berusad man i 35-årsåldern som misstänktes vara drogpåverkad på Ågatan i Linköping. Han fick genomgå provtagning, sova ruset av sig och innan han får gå hem kommer han att förhöras, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

01.15 några personer kontrollerades på Platensgatan i Linköping av en polispatrull. Två män i 20-årsåldern fick förlja med misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk, den ena även misstänkt för innehav av narkotika.

02.18 en polispatrull omhändertog en man i 50-årsåldern på Platensgatan i Linköping för berusning. Vid omhändertagandet blev mannen våldsam och misstänks därefter för våldsamt motstånd. Polipatrullen tvingades använda på pepparsprej och handfängsel för att betvinga mannen.

02.39 räddningstjänsten upptäckte inbrott på en skola på Burensköldsvägen i Mjölby. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att ett flertal glasrutor har krossats med en större sten. Någon har varit inne i lokalerna och polisen har därför påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns ingen misstänkt men polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från platsen. tipsa polisen på 114 14.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra