Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norrköping, Ingelsta, Vrinnevisjukhuset, Pampusvägen, Lindö, Bryggan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Norrköping, Ingelsta, Vrinnevisjukhuset, Pampusvägen, Lindö, Bryggan, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Överlag har natten var lugn för polisen i länet. Fem personer har frihetsberövats, två på grund av berusning och tre i samband med rattfylleri och narkotikapåverkan. Ett axplock av ärenden att nämna:

01.14 En bilist hade kört rakt genom Ljurarondellen i hög fart och hamnat i diket. Han hade kört på två vägskyltar. Polis kom dit och fick tag i föraren. Han blev misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen är i 25-årsåldern, han skadades inte. Bilen behövde bärgas därifrån.

04.03 Ett vittne ringde polisen om en bilist som körde vårdslöst på E4 söder om Norrköping. Polis åkte ut och fick stopp på bilisten, i höjd med Ingelsta. Mannen blev misstänkt för rattfylleri och togs till polisstationen för ytterligare provtagning. Där tappade mannen medvetandet och fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset.

04.10 Polis larmades till Pampusvägen i Lindö, Norrköping. Vittnet hade sett ljus av ficklampor ute på bryggan. Polis kom dit och stoppade en bilist. Föraren blev misstänkt för drograttfylleri och togs med för provtagning. Han är i övre tonåren. I bilen fanns ytterligare två unga män i övre tonåren. De kördes hem till sina föräldrar. Något ytterligare brott än drograttfylleri kunde inte konstateras.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra