Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Tulpanvägen, Linghem, Medevivägen, Motala, Sandbyhovsviadukten, Stockholmsrondellen, Bergslagsgatan, Jägaren, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Tulpanvägen, Linghem, Medevivägen, Motala, Sandbyhovsviadukten, Stockholmsrondellen, Bergslagsgatan, Jägaren, Östergötlands län

06.20 polisen har hittills hanterat ett 40-tal ärenden i polisområde Östergötland. De flesta utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02.43 inbrottslarm från en pizzeria på Tulpanvägen i Linghem. Strax efter kunde polisen konstatera att det varit ett fullbordat inbrott och troligen är en växelkassa stulen. Polisen spanade i omgivningarna, inledde en utredning om stöld genom inbrott och genomförde en platsundersökning men ännu är ingen person misstänkt.

05.15 väktare ringer till polisen om att ett inbrottslarm har utlöst på Medevivägen i Motala. Framme på platsen hade väktare konstaterat att ett fönster var krossat. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en platsundersökning för att säkra spår. Ännu finns ingen misstänkt och det är oklart vad som kan ha stulits.

04.59 samtal till polisen om att en älgkalv sprang på cykelbana mellan Sandbyhovsviadukten och Stockholmsrondellen. Troligen samma älgkalv som polisen fått flera samtal om tidigare. Polisen kallade på en kommunjägare som kom till platsen. I närheten av Bergslagsgatan fick jägaren kontakt med älgen. Eftersom polisen hade gjort bedömningen att älgen utgjorde en fara för människors säkerhet fattades beslut om att den skulle avlivas, om det inte gick att få bort den på annat sätt. 06.02 avlivades älgen.

Det finns inga andra brott eller allvariga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra