Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Viggeby, Båtklubb, Kungsgatan, Motala, Trädgårdsvägen, Jursla, Trojenborgsstigen, Mjölby, Östergötlands län

06.27 polisen har i Östergötland hittills denna natt hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstanke. Tre personer har gripits, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

01.43 samtal till polisen om misstänkt pågående stöld vid Viggeby båtklubb. En person hade fått larm från en båtmotor på sin båt. När polisen åkte till platsen mötte man en bil som stoppades och kontrollerades. Tre personer fanns i bilen och samtliga tre greps för försök till stöld. Vid kontroll av båtarna kunde polisen notera tecken på att någon ska ha varit på flera båtar. Dock kunde ingen fullbordad båtmotorstöld konstateras. Tre män i 25-30-årsåldern fördes till polisstationen för förhör, misstänkta för försök till stöld.

02.11 inbrottslarm från en butik på Kungsgatan i Motala. När polisen kom till platsen kunde inbrott konstateras eftersom någon har krossat en ruta och sedan tagit sig in och stulit glasögon.

03.10 väktare ringde till polisen om att det en halvtimma tidigare hade gått larm från en förskola på Trädgårdsvägen i Jursla och nu hade ett inbrott upptäckts. Någon har krossat en glasruta och varit inne i lokalerna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd.

06.03 SOS-larm till polisen om utsläpp av drivmedel på Trojenborgsstigen i Mjölby. På platsen kunde polisen konsttera att någon borrat hål i en bränsletank, troligen i syfte att stjäla bränsle. Polisen har påbörjat en stöldutredning, men det finns ingen misstänkt. Polisen tar gärna emot tips från Trojenborgsstigen under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformulär på polisens hemsida.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra