Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norrköping, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning natt, Östergötland

Östergötland, Norrköping, Linköping, Östergötlands län

Regionslednings centralen i region Öst har under tiden 22:00-05.00 hanterat 137 händelser i Jönköpings och Östergötlands län. 2 personer har gripits i Östergötland och i de båda länen har 25 personer omhändertagits.

Natten får som helgnatt betraktas som lugn.

Noterbart

kl 00:00 inkom samtal om bråk i centrala Norrköping. En man i 30-årsåldern var inblandad i bråk med flera personer utanför en bostad. Han gav sig på flera personer och misshandlade en man i samma ålder genom att slå denne i huvudet samt dra i håret. Gärningsmannen brottades ned av andra på platsen och hölls fast i väntan på polis. Gärningsmannen gjorde fortsatt motstånd mot polispatrull och greps för misshandel samt våldsamt motstånd.

Kl 03:01 inkom överfallslarm från en bensinstation i stadsdelen Ryd i Linköping. En man i 20 årsålder hade trängt sig in i nattluckan och tillgripit ett 10-tal cigarettpaket. Han var även hotfull mot biträdet på platsen. Vittnes berättade att gärninsmannen lämnade platsen i en bil, vilken kunde lokaliseras till Ryds centrum. Mannen greps för stöld och han erkände de faktiska omständigheterna på platsen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.