Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Tannefors, Linköping, Johannelund, Dragsgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Tannefors, Linköping, Johannelund, Dragsgatan, Östergötlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning på grund av drogpåverkan/rattfylleri.

00.58 polisen fick samtal om att ett personrån skulle ha inträffat i stadsdelen Tannefors i Linköping. Flera polispatruller åkte till platsen och till området för att utreda vadsom hänt. Polisen träffade på den drabbade, en kvinna i 20-årsåldern och höll förhör med henne. 

Rånet ska ha inträffat utomhus och genomfördes med hjälp av hot med ett pistolliknande föremål. Vid 01.40-tiden träffade en polispatrull på en bil i Johannelund i Linköping, som kunde sättas i samband med rånet. bilen stoppades och tre misstänkta gärningspersoner i bilen kunde gripas. De tre gripna är alla män i 20-årsåldern.

Polisen har påbörjat en utredning om grovt rån och grovt vapenbrott. Förhör har hållits och även husrannsakningar där polisen har tagit föremål i beslag. De tre gripna männen anhölls av åklagare vid 05.30-tiden. 

05.34 en polispatrull stannade till på Dragsgatan efter att de upptäckt en mindre brand i anslutning till en informationskylt. Elden kunde släckas av polispatrullen och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra