Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Linköping, Gråbrödragatan, Östergötlands län


Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En man har gripits för grovt rattfylleri, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri, se nedan.

21:45 Polisen larmades till en krog i centrala Linköping. Personal hade sett hur en kvinna stal en vinflaska från baren och när personalen försökte återta denna blev kvinnan aggressiv. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, misstänks för rån (så kallat motvärnsfallet). Hon omhändertogs för fylleri och förhördes om händelsen i samband med att hon hade nyktrat till under natten. Ingen person kom till skada under händelsen.

-

00:29 En polispatrull stannade och kontrollerade en bil på Gråbrödragatan i Linköping. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkoholpåverkan och fick följa med för provtagning. Han ville inte lämna utandningsprov så blodprov togs. Ett preliminärt provsvar visade att mannen hade en alkoholhalt som översteg 1 promille, vilket är gränsen för grovt rattfylleri. Mannen ville inte säga vem han är eller var han bor. Han greps misstänkt för grovt rattfylleri. Anledningen till att han greps är att han inte ska kunna undandra sig från lagföring eller lämna landet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra