Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mässvägen, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Spridning smitta/kemikalier Skadligt ämne påträffat.

Mässvägen, Norrköping, Östergötlands län

08.18 uppmärksammar en boende i en fastighet på Mässvägen Norrköping, en behållare med ett ämne och där viss del av ämnet läckt ut. Räddningstjänst och polis arbetade under förmiddagen med att sanera och bringa klarhet i ärendet och behållarens innehåll. Polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

Räddningstjänst har bedömt ämnet som ett frätande ämne. Boende i fastigheten inrymdes i sina bostäder i samband med sanering av utrymmet. Ingen har ej skadats allvarligt och ingen har heller utsatts för en allvarlig fara. Personen som upptäckte behållaren har kontrollerats då denne upplevde bl.a. obehag i form av stickningar i ögonen. 

I samband med utredningen på plats, genomfördes en husrannsakan och en kontroll av person på adressen men utan resultat. 

Ingen misstänkt finns i ärendet. 

Mest läst av andra