Karta som med röd fyrkant ramar in Bestorp, Rimforsa, Kisa, Åtvidaberg, Österbymo, Högsta, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Ett flertal inbrott i företagsbilar i södra Östergötland.

Bestorp, Rimforsa, Kisa, Åtvidaberg, Österbymo, Högsta, Östergötland, Östergötlands län

De senaste dygnen har ett flertal företagsbilar i södra Östergötland drabbats av inbrott. Huvuddelen av dessa inbrott har samma eller liknande tillvägagångssätt varför polisen misstänker att de eventuellt skulle kunna ha ett samband.

Inbrotten har skett nattetid de senaste nätterna, dvs. natten tisdag-onsdag natten onsdag-torsdag.

Natten mellan tisdag - onsdag utsattes fem bilar i området omkring Bestorp och Rimforsa. Natten mellan onsdag - torsdag utsattes också fem bilar, tre av dessa var fullbordade inbrott och två av dem rubriceras som försök i området Kisa, Åtvidaberg och Österbymo.

- Tillfället gör tjuven. Det är ett bekant faktum som gäller i allra högsta grad. Förvarar man föremål med stora värden i en bil som står utomhus ökar risken för inbrott säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Har man inte möjlighet att låsa in hela bilen i garage kan det ändå vara en god idé att märka sina dyra verktyg. En tydlig märkning, med gravyr eller märkDNA gör att man minskar värdet eftersom föremålen blir svårare att avyttra för tjuven, avslutar Thomas Agnevik

Ser du något misstänkt? Tveka inte att tipsa polisen! Vid pågående brott ringer man helst via 112 och i andra fall 114 14. Anteckna om möjligt registreringsnummer eller fotografera misstänkta fordon, det underlättar polisens spaningar.

 

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra