Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ingelstad, Koppargatan, Järngatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Lastbil med gastuber i olycka. Område avspärrat. /UPPDATERAT 11.47 Avspärrningarna hävda.

Ingelstad, Koppargatan, Järngatan, Norrköping, Östergötlands län

06.08 SOS larmade om en trafikolycka på Ingelstad i Norrköping. En lastbil har tappat en container med gastuber. Containern ska ha hamnat på sidan.

06.16 Polis på plats. Olyckan har inträffat i korsningen Koppargatan / Tenngatan.

Räddningstjänsten har uppmanat polisen att hålla sig på cirka 200 meters avstånd tills räddningspersonal har gjort en bedömning av situationen och hur den bör hanteras.

Polisen arbetar med att spärra av anslutande tillfartsgator, det vill säga Koppargatan från norr och söder, samt Järngatan från öster.

07.00 Polisen ser till att fordon inte kan komma för nära olycksplatsen. Samtidigt arbetar patrullerna med att sätta upp avspärrningsband för att gående inte ska ta sig in på området.

Rättelse: containern ligger i korsningen Koppargatan / Tenngatan.

07.27 Just nu är prognosen att räddningsarbetet kommer att ta ytterligare cirka tre timmar.

Det har inte kommit något beslut att byggnader behöver evakueras. Däremot finns flera tomma och stängda arbetsplatser som kommer att fortsätta vara stängda. Det är Djurmagazinet, Länsförsäkringar, restaurang Thai och Saigon kök, och Ingelsta lastvagnsservice.

Personal och kunder som befinner sig på El-Giganten och Ica Maxi, som ligger nära olycksplatsen, ska vara i säkerhet så länge de befinner sig inomhus. Rekommendationen är att inte gå ut.

08.50 Polisen har haft ett nytt samverkansmöte med räddningstjänsten. Bedömningen nu är att explosionsrisken ska vara relativt låg, men avspärrningarna kvarstår tillsvidare.

Räddningstjänsten kommer så småningom öppna containern. Preliminärt kommer räddningsarbetet att ta ytterligare cirka två timmar.

09.30 Polisen upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka för att undersöka om något brott är begånget. Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Polisen har hållit förhör med chauffören och kontrollerar omständigheterna när det gäller lastsäkringen av containern och dess innehåll.

10.42 Räddningstjänsten har säkrat att containern kan vändas på rätt köl. Inom kort kommer två bärgningsbilar som ska lyfta och frakta bort containern.

Preliminärt kommer räddningsarbetet och avspärrningarna att pågå ytterligare någon timme.

10.49 Bärgningsbilarna kom till platsen för att påbörja arbetet med att få bort containern.

11.34 Containern är vänd på rätt köl och faran för explosion är över. Delar av avspärrningarna har hävts. Några avspärrningar behålls tills containern har bärgats.

11.47 Containern är bärgad och är på väg att transporteras iväg. Polisen hävde alla avspärrningar.

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra