Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Gris på E4 norr om Norrköping.

Norrköping, Östergötlands län

08.52 Polisen började få samtal från trafikanter om en djurtransport som verkade ha tappat en gris från lastutrymmet. Transporten ska ha varit öppen baktill. Detta hände på E4 södergående i höjd med Åby, Norrköping. Enligt vittnen ska chauffören ha stannat, stängt bakluckan och kört vidare, men inte märkt att en gris hade fallit ur.

08.59 En polispatrull fick kontakt med djurtransporten, som hade stannat.

09.02 En annan polispatrull hittade grisen, som låg död på vägen. Polisen stoppade trafiken för att få bort djuret från vägen. Trafiken släpptes på efter någon minut.

09.08 Polisen fick kontakt med en bilist som hade kört på djuret. Föraren skadades inte i olyckan. Polisen är fortfarande på plats för att reda ut vad som har hänt.

09.35 Polisen har pratat med mannen som körde djurtransporten. En av luckorna till transporten ska ha gått sönder och han ska ha uppmärksammats på detta av andra trafikanter, varpå han stannade. Polisen skriver en anmälan för att utreda om något brott är begånget. Det finns i nuläget ingen brottsrubricering.

Mest läst av andra