Karta som med röd fyrkant ramar in Sörsjön, Simonstorp, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Lastbilsolycka på riksväg 55/56 vid Sörsjön söder om Simonstorp.

Sörsjön, Simonstorp, Norrköping, Östergötlands län

10.10 SOS-larm om att en lastbil kört av vägen i södergående riktning vid Sörsjön söder om Simonstorp. Enligt SOS ska lastbilen ligga över hela vägen och båda körbanorna i båda riktningar är avstängda.

Polisen har kontaktat Trafikverket för omledning av trafiken.

10.50 det är en timmerlastbil som ligger över riksvägen. Läs mer om trafikomledningen på Trafikverkets hemsida. https://www.trafikverket.se/trafikinformation/vag/?TrafficType=personalTraffic&map=8%2F567835%2F6517016.23%2F&Layers=TrafficSituation%2bRoadWork%2bRoadCondition%2b

11.06 tungbärgare beställs till den liggande timmerbilen. Det kommer att bli en komplicerad bärgning som kommer att ta lång tid i anspråk. Polisen rekommenderar all trafik att undvika riksväg 55/56 mellan Åby och Katrineholm under dagen.

12.00 Trafikverkets entreprenör har öppnat vajerräcket så att köande trafikanter kan vända om och ta sig från platsen i rätt körriktning. Det är fortfarande totalstopp vid olycksplatsen och kommer så att vara i flera timmar framöver.

12.07 nu kommer rapporter om att två lastbilar och en personbil ska ha kört i diket på omledningsvägen länsväg 1175 mot Rejmyre. Ingen personskada, enligt vad som är känt.

 

 

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra