Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Uppdatering Uppdatering av tidigare händelse om försvunnen person.

Mjölby, Länken, Jönköpings Län, Linköping, Östergötlands län

12.55 Uppdatering av ärendet från den 16 september om försvunnen person, Linköping.

Polisen fick ett tips från en privatperson vid 08.30-tiden i morse om att en gul bil stått parkerad ute i terrängen mellan Linköping och Mjölby sedan måndagen den 17 september vid 17-tiden.

En polispatrull åkte till platsen och kunde konstatera att bilen tillhör den person som anmäldes försvunnen, se länken nedan, i söndags. Den försvunne fanns inte i bilen varför ett eftersök påbörjades i närområdet omkring bilen. Närområdet söktes av med hundar av tillkallade hundpatruller.

12.00 polisen har fattat beslut om räddningstjänst med anledning av försvinnandet. Beslutet är fattat med stöd av lagen om skydd mot olyckor, (LSO) och polisen har utsett en räddningsledare som leder arbetet. Syftet med eftersöksinsatsen är att om det är möjligt påträffa mannen vid liv. Inledningsvis arbetar sex polispatruller varav två är hundpatruller med eftersöksinsatsen.

Polisen har kallat in en UAS-utbildad pilot från Jönköpings län som kommer att biträda med eftersöksarbete från luften. (UAS betyder Unmanned Aerial System, i folkmun kallad "drönare")

Mest läst av andra