Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Rosengård, Örtagården, Von Rosens Väg, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Rosengård/Örtagården. Förmodad brand i källare till flerfamiljshus.

Rosengård, Örtagården, Von Rosens Väg, Malmö, Skåne län

Det kommer rök från en källare till ett flerfamiljshus på Von Rosens väg i Malmö. Rökspridning har skett till trapphus till fastigheten. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till adressen.

Händelsen uppdateras.

Uppdatering kl. 17.10: Aktuellt flerfamiljshus är en vinkelbyggnad och innefattar sex trapphus. Hela källarplanet är rökfyllt. Rökspridning har skett till flera trapphus.

Räddningstjänstens rökdykare har lokaliserat branden, som nu är släckt. Arbete fortsätter med att ventilera ut röken.

Det finns just nu ingen uppgift om personskada.  

Brandorsaken är i nuläget okänd.

Polisen biträder just nu räddningstjänsten och tillser att deras arbete kan genomföras som planerat. Polisens arbete fortsätter därefter med att utreda händelsen.

Uppdatering kl. 17.25: Branden uppstod i en säng, som var placerad i en källargång. Polisen ser ingen naturlig orsak till branden och misstänker att den är anlagd.

Polisen upprättar anmälan om mordbrand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.