Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Segevång, Kronetorpsgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Segevång. Brand i lägenhet.

Segevång, Kronetorpsgatan, Malmö, Skåne län

Det brinner i en lägenhet på Kronetorpsgatan. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till adressen.

Enligt räddningstjänstens initiala lägesrapport, brinner det kraftigt i en lägenhet på sjunde våningen och rökspridning har skett till lägenheter ovanför den brinnande lägenheten. Räddningstjänsten har påbörjat sitt arbete med genomsökning av den brinnande lägenheten och övriga lägenheter som är berörda av rökspridningen.

En person är konstaterat skadad och får vård av ambulanspersonal. Det är i nuläget okänt vad som orsakat branden.

Polis är på plats och assisterar räddningstjänsten i dess arbete samt för att ansvara för utredning av eventuellt brottsmisstanke och evakuering, om så blir nödvändigt.

Uppdatering kl. 23.30: Två lägenheter är direkt berörda av branden. Branden startade i en lägenhet på sjunde våningen och spred sig till balkongen tillhörande lägenheten ovanför.

Två män befann sig i lägenheten där branden startade och båda är förda med ambulans till sjukhus.

Brandorsaken är fortfarande okänd och Polisen har ännu inte kunnat få tillgång till berörda lägenheter på grund av pågående brand och räddningsarbete.

Brottsrubriceringen är inte fastställd.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra