Karta som med röd fyrkant ramar in Önnestad, Skåne, Kristianstad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Grovt rån 9/1 mot hundkennel i Önnestad.

Önnestad, Skåne, Kristianstad, Skåne län

Vid ett grovt rån mot en hundkennel i Önnestad, Kristianstad den 9 januari 2019 tillgreps en valpkull(6st) golden retriever valpar. Polisen i Kristianstad har jobbat intensivt med utredningen. Under tisdagen den 12 februari gjorde polisen en insats och ett antal personer har frihetsberövats( anhållits) av kammaråklagare Christoffer Ramkvist, Kristianstad. Totalt har fyra personer frihetsberövats. Frihetsberövandena har skett i Skåne. Tre är misstänkta för delaktighet i det grova rånet, och en är misstänkt för häleri. Brottsmisstankarna gäller grovt rån, medhjälp till grovt rån samt häleri.Polisen har också vid insatsen anträffat ett antal valpar som misstänks vara några av de tillgripna golden retriever valparna, dock har inte alla de tillgripna valparna anträffats ännu. Hur många valpar som anträffats vill åklagaren inte delge f n. Polisen fortsätter sina efterforskningar efter fler misstänkta och fler valpar.

Polisen vill komma i kontakt med allmänhet som köpt Golden retriever valpar efter den 9 januari i södra Sverige. Köparna har inte fått stamtavlor,  men besiktningsintyg av veterinär har visats upp av säljarna vilket troligen är förfalskade intyg. Polisen uppmanar valpköpare som köpt golden valpar utan stamtavla i södra Sverige att höra av sig till polisen via telefon 114 14.

Mest läst av andra