Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Övrigt Hotfull man skjuten av polis, centralstationen.

Malmö, Skåne län

Uppringare berättar om en hotfull man på centralstationen. Polis skickas till platsen och en situation uppstår där polis tvingas skjuta mot mannen. Mannen träffas av polisens skott och säkras därefter. Utrymning av centralstationen påbörjas och platsen spärras av. Inga personer utom den hotfulla mannen uppges vara skadade.

Trafik till och från stationen påverkas inledningsvis i stor utsträckning.

Uppdatering: Den skottskadade mannen förs med ambulans till sjukhus. Personal från polisens nationella bombskydd befinner sig på platsen för att göra undersökningar. Detta kan få till följd att intilliggande fastigheter också kan komma att utrymmas.

Uppdatering: Med anledning av händelsen på centralstationen kommer polisen att ha ökad närvaro på publika platser i Malmöregionen. Denna närvaro kommer att bestå tills polisen vet mer om händelsen.
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford kommer att befinna sig vid korsningen av Norra Vallgatan och Prostgatan för att kunna svara på frågor från massmedia och ge intervjuer.

Uppdatering: Polisen kommer med anledning av händelsen på centralstationen hålla en pressträff på Rättscentrum klockan 14.00 där polisledningen kommer att ge en uppdatering av utredningsläget.

Uppdatering: De yttre avspärrningarna hävdes vid klockan 14:18.

Uppdatering kl. 17.59: Åklagaremyndigheten har beslutat att anhålla mannen gällande grovt olaga hot.

Flera olika identitetshandlingar har anträffats i mannens tillhörigheter. Polisen arbetar på att säkerställa mannens identitet och samarbetar i detta arbete med andra länders polis.

Händelsen i media

Mest läst av andra