Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Munkhättegatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Allmänfarlig ödeläggelse, Munkhättegatan, Malmö.

Munkhättegatan, Malmö, Skåne län

Kl 06.08 inkommer ett samtal till regionledningscentralen från en person som vaknat av en hög smäll på en adress på Munkhättegatan. Polis skickas till platsen. I en lägenhet på våning 15 eller 16 har något hänt. En fönsterkassett samt lite betong har lämnat fasaden och ramlat ner på marken. I nuläget oklart vad som hänt. Boende på det våningplan där händelsen inträffat, samt våningen under, har evakuerats. Lägenheten samt hiss och trappa avspärrade.

I nuläget rubriceras händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. I lägenheten anträffades en man i 65-årsåldern. Han är gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Polisens tekniker samt bombgrupp är beställda till adressen för att fastställa vad som hänt.

Uppdatering

Kl 08.55 Bombtekniker klara på platsen. Kommer att analysera de prover de tagit i lägnheten. Boende i trapphuset kan ta sig till och från sina lägenheter, förutom på de två plan som är evakuerade.

Mest läst av andra