Karta som med röd fyrkant ramar in Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisen använder drönare vid fotbollsmatch i Malmö.

Malmö, Skåne län

Lördagen den 20 oktober klockan 13.00 är det fotbollsmatch på Stadion i Malmö. Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka stadion.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Region syd har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte. Det område där drönarna kommer att användas i finns utmärkt på kartan. Du kan läsa mer om polisens arbete med kamerabevakning och personuppgiftsbehandling på www.polisen.se/personuppgifter.

Frågor om polisens arbete vid polisinsatsen besvaras av presstalesperson Fredrik Bratt på 0709-802769.

Mest läst av andra